Васил Божков за санкциите от САЩ: Рекетът не е подкуп!

https://crimes.bg/analizi/vasil-bozhkov-za-sankciite-ot-sasht-reketat-ne-e-podkup/41455 Crimes.bg
Васил Божков за санкциите от САЩ: Рекетът не е подкуп!

Политически лидери не съм подкупвал. Бил съм рекетиран от политици и съм подал сигнал. Рекетиран съм от бившите управляващи от ГЕРБ. Оплакох се в американското посолство. Вместо американците да разгледат този сигнал - те ми наложиха санкции. Рекетът не е подкуп. Обвиняват ме, че съм подкупвал с по 10 000 лева членовете на ДКХ, но това не е вярно. Аз не съм имал достъп до ДКХ. Всичко минаваше през бившите управляващи, които ме рекетираха. Пак ще повторя, че рекетът не е подкуп. 

Това заяви чрез видеоконферентна връзка избягалият в Дубай бизнесмен Васил Божков, който направи коментар на наложените му вчера санкции от страна на САЩ по закона "Магнитски". 

"Естествено, че съм плащал - иначе нямаше да съм жив. Видяхте какво стана, когато спрях да плащам. Плащах от 2014 година до началото на 2020 година. За последните три години съм дал над 60 млн. лева. Тогава Прокуратурата повдигна много фалшиви обвинения, които после и американците последваха, за да ми повдигнат тези обвинения. Бях казал, че като се прибера ще се разправям лично с Шиши, но като гледам колко души чакат - може и да не ми дойде ред. Абсолютни глупости са, че някой политик ми е давал подкупи", добави Божков. 

"Румен Радев не го познавам. Нито имам да взимам, нито имам да връщам нещо на Борисов. Мисията ми е да махнем хунтата и да направим България нормална демократична държава. С Цветан Василев да правим общ фронт срещу кого, какъв общ фронт? Аз съм съгласен на общ фронт с всеки, който е срещу хунтата. Видяхме до какво докараха страната. А Сретен Йосич – ходих в Белград и не ме пуснаха в затвора да си поговорим", завърши Васил Божков.

"Васил Божков има интелект да бъде министър-председател. Дали това ще стане, зависи само от него. Ще го кандидатираме за депутат от 24-и и 25-и МИР в София", обяви от своя страна Борил Соколов, председател на партията на Божков - "Българско лято".  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.