Убиха 48-годишен мъж в Борисовата градина

https://crimes.bg/analizi/ubiha-48-godishen-mazh-v-borisovata-gradina/34029 Crimes.bg
Убиха 48-годишен мъж в Борисовата градина

Откриха убит мъж  в Борисовата градина в близост до езерото "Ариана".Трупът е на 48-годишен човек. Той е намушкан от 33-годишен мъж, който по-късно е задържан, съобщиха от пресцентъра на МВР за NOVINI.BG. Нападението е станало между стадион "Българска армия" и известна автокъща, в частта с беседките, а информация за инцидента е подадена в 15.10 часа.

По данни на МВР след възникнал скандал между двама мъже по-младият е ранил смъртоносно опонента си, който е починал на място.

Пред журналисти охранител в парка сподели, че е видял двамата мъже – убиецът и жертвата, да седят на една пейка и да си говорят, като отрече между тях да е имало някаква разправия.

,,Не съм чул да има някаква разправия, двете момчета седяха на една пейка в парка и си говореха. Не съм ги виждал досега. Има много младежи тук - идват, пият си, седят на пейките и после си тръгват'', допълни охранителят.

 "Информацията ще бъде в обема, който е допустима", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. "В 15.10 е получен сигнал на тел. 112 за сбиване между две лица. Подадена е информация и за посоката на оттегляне на самия извършител. Искам да похваля всички колеги. Жертвата е на 48 години с прободна рана в областта на лицето. Регистриран е за хулиганство. Извършителят е на 33 години с регистрации за средни телесни повреди. Към момента не мога да кажа какъв е мотивът. Лицето дава абсолютно неадекватни и нелогични обянения. В момента го водят към СДВР, за да започнат беседи с него. Трябва да излязат експертизите, за да коментираме психичното му състояние, имало ли е употреба на алкохол и наркотици. Нямам повече информация. На този етап не мога да кажа дали двете лица са се познавали. Смъртоносното нараняване е в областта на лицето. Има и други наранявания, но не мога да ги коментирам. И двамата са водели скитнически начин на живот. Не са адресно регистрирани в София. Извършителят е родом от Кюстендил, а жертвата е от Разградско", разкри още Георги Хаджиев.

По непотвърдена информация другите жестоки наранявания са били в областта на половите органи. Бил е съблечен, предаде репортер на NOVINI.BG.

Това е трето убийство в Борисовата градина. Първото бе през 2010 г. Тогава бе убита студентката Яна Кръстева. За смъртта ѝ е осъден Николай Русинов. През 2015 г. пък бе убит 15-годишният Георги Игнатов, обвиняем е Йоан Матев.

След убийството на Яна в Борисовата градина сложиха десетки камери и над 100 лампи.

Припомняме ви, че независимо засилените мерки за сигурност в градската градина жертва на побой бе и журналистът Иво Никодимов.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.