Стоянка Мутафова жертва на нагъл бизнесмен (Застроил имота й край морето)

https://crimes.bg/analizi/stoyanka-mutafova-zhertva-na-nagal-biznesmen-zastroil-imota-y-kray-moreto/38035 Crimes.bg
Стоянка Мутафова жертва на нагъл бизнесмен (Застроил имота й край морето)

Нагли хотелиери построили свои обекти върху земя на Стоянка Мутафова
Източник:
2019-07-18 14:18:00


Анализи


0

Прочетено: 60354

Кратка връзка
Алчни хотелиери излели бетон върху парцел в Несебър, който бил собственост на Стоянка Мутафова.

 

Театралната легенда разбрала за наглостта едва когато се сетила, че притежава земи почти на първа линия в морския курорт, които поискала държавата да й възвърне. След като двукратно актрисата изпраща официални писма до несебърските общинари, те в крайна сметка склонили да й дадат терен за строеж, но не същия, за който Мутафова претендирала, защото той вече бил застроен, писа „Ретро“.

 

Преди няколко години Стоянка поискала свой наследствен имот, който навремето бил национализиран. От Общината известно време й отказвали с мотива, че земята станала държавна собственост, с която местните власти нямали право да се разпореждат.

 

Ставало въпрос за парцел от половин декар, разположен в местността Янкови къшли край Слънчев бряг. През 1972 г. той бил отчужден за нуждите на международния туризъм с още близо 80 съседни имота.

 

След като общинарите два пъти разглеждали казуса на Мутафова, която веднъж получила отказ, най-после я компенсирали, като й предоставили безвъзмездно право на строеж край морето. Собствеността на имота обаче останала общинска.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.