Стана ясно кой е арестуваният от ДФ „Земеделие“

https://crimes.bg/analizi/stana-yasno-koy-e-arestuvaniyat-ot-df-zemedelie/41841 Crimes.bg
Стана ясно кой е арестуваният от ДФ „Земеделие“

 

Окръжна прокуратура-Пловдив му е повдигнала обвинение

Вече е ясно кой е арестуваният служител на ДФ „Земеделие“.

 

Позовавайки се на свои източници „Марица“ посочва, че става въпрос за 36-годишният Траян. Той е роден в Крумовград. В ДФЗ-София работи от 12 години.

 

Припомняме, че мъжът бе арестуван на 2 септември на столична бензиностанция след получаване на подкуп от 5 хиляди лева. 

 

Окръжна прокуратура-Пловдив му е повдигнала обвинение за търговия с влияние за това, че в периода от 27.02.2021 г. до 02.09.2021 г., в Пловдив и в София, двукратно е поискал и приел от собственик и управител на търговско дружество, регистрирано в село Строево подкуп. Той възлиза на обща стойност от 10 000 лева.

 

Подкупът е бил поискан от служителя, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица при държавен фонд „Земеделие“ във връзка със службата им. 

Работата по случая е започнала в края на юли 2021 г., във връзка с подаден в ГДБОП-МВР сигнал от земеделски производител от област Пловдив, който е кандидатствал по 9 схеми и мерки за подпомагане на Държавен фонд „Земеделие“.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.