Смут сред лейтенантите на Таки

https://crimes.bg/analizi/smut-sred-leytenantite-na-taki/37565 Crimes.bg
Смут сред лейтенантите на Таки

Известен наркодилър вся смут в редиците на сочените за лейтенанти на Христофорос Аманатидис-Таки. До ушите на приближените на Таки достигнал слух, че популярният бандит Лъчезар Димитров - Лъчо Белята е сключил споразумение с прокуратурата. Белята е спряган за член на наркоорганизацията на Таки. Той успя да се скатае при акцията срещу групата през 2009 г. и бе заловен година по-късно.

Според непотвърдената информация Белята се навил на споразумение срещу възможността да се отърве от някое от разследванията срещу него, както и да пропее срещу бившите си авери.

"Лъчо има 200 дела, сигурно ни е натопил, за да се измъкне. Може да ни е приписал убийства и всякакви престъпления, а после нашите задници ще го отнесат", тюхкаха се хората на Таки, докато чакаха пред съдебната зала в спецсъда. Те са подсъдими като банда за наркоразпространение, ръководена от Таки и Христо Вартерян - Ицо Исуса. Двамата тартори се разследват отделно и нямат обвинения по това дело.

На подсъдимата скамейка са ММА боецът Любомир Симеонов - Любо Чука, Камен Балбузанов-Куката, Радостин Бързанов - Радо Слънцето, боксьорът Александър Пацов, братята Павел и Веселин Ермалаеви, шефът на фракцията "София Запад" към футболния клуб "Левски" Антон Калчев - Тони Застраховката и още 11 души. Делото цикли вече месеци наред, защото подсъдимият Михаил Димитров бе заловен с дрога в Истанбул.

Магистратите са изготвили молба за екстрадицията му у нас, която е била изпратена до Министерство на правосъдието. От ведомството пуснали молбата по дипломатически път, но все още нямат отговор от турските съдебни власти. Заради тромавите процедури следващото заседание ще е чак в началото на юни, докогато се очаква развитие.

Междувременно се оказа, че трима от подсъдимите са се разболели. Георги Лазаров пипнал грип, Иван Бегов се оплаквал от стенокардия, а Веселин Христов го стегнали бъбреците и спешно влязъл в болница, като не могъл да прати документи. Трима от адвокатите също отсъстваха, което наложи отлагане на делото. Един от тях - Илиян Василев, бе в спецсъда, но влязъл по делото срещу хората на Йоско Костинбродския, където спретнал чутовен скандал.

Част от подсъдимите в този процес отговаряха по делото срещу т.нар. банда на чуковете. Любо Чука и братовчед му Любомир Костадинов-Младежа бяха сочени като наказателната бригада на Таки за чупене на крайници и рязане на уши. Някои от бандата получиха присъди за наркоразпространение, но и трите съдебни инстанции потвърдиха, че банда на чуковете няма.

Соченият за лидер Таки напусна България през 2008 г. и бе обявен за издирване от Интерпол. Година след това той бе заловен в Дубай, но родните обвинители пропуснаха да изпратят всички улики срещу него и така той бе пуснат на свобода. Към момента разследващите се чудят какви дела да му образуват. Едно от досъдебните производства, които се водят срещу него, е за наркоорганизация заедно с несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите и врачанеца Йордан Тонов-Данчо Пръча. Другото разследване също е за наркотици, като Таки е подал молби и двете дела да приключат, тъй като се водят повече от 2 г., без да се внесе обвинителен акт срещу него. След промените в НПК той може да поиска да не е вечен обвиняем, както е удобно на прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.