Случаен ли е инцидентът с Емилия Петкова или е убийство?

https://crimes.bg/analizi/sluchaen-li-e-incidentat-s-emiliya-petkova-ili-e-ubiystvo/42882 Crimes.bg
Случаен ли е инцидентът с Емилия Петкова или е убийство?

 

МВР кри самоличността й в продължение на дни

Изглежда случаят с пътния инцидент, при който изгуби живота си съдията от АСНС (Апелативен специализиран наказателен съд) Емилия Петкова се заплита.

 

Председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков твърди пред „Труд“, че за него това далеч не е обикновен пътен инцидент, а убийство. В подкрепа на думите си той заяви, че това сочат деформациите по двата автомобила, особено по този, причинил сблъсъка отзад.

 

Припомняме, че тежкият пътен инцидент се случи на 29 януари на 102-я километър на АМ „Тракия“, близо до Пазарджик.

Съдия Петкова шофирала автомобила си в най-лявата скоростна лента към София. Наложило се да намали скоростта заради намалената видимост в резултат на запалени треви. В този момент автомобилът й бива връхлетян от джип.

 

В резултат на силния сблъсък двете превозни средства са избухнали в пламъци.

Най-странното в случая е, че в продължение на дни МВР не разкри самоличността на жертвата.

 

Главният прокурор Иван Гешев разпореди разследването да бъде възложено на екип магистрати от НСС. Освен това случаят бе взет под специален надзор от ВКС.

 

Според Радков начинът, по който е деформирана една от задните врати на джипа издава, че колата е ударена с изключително висока скорост.

Той направи изричната уговорка, че не желае да изземва функциите на разследващите органи, нито е участвал в огледа.

 

От това, което се вижда на снимките, Радков твърди, че смъртта на Петкова е настъпила моментално.

Съдейки по начина, по който е смачкана задната част на автомобила й, скоростта с която я е ударил джипът е минимум 170-180 км/ч.

 

Източник: trud.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.