След решение на Съда кметицата на Красно село ще бъде отстранена от поста

https://crimes.bg/analizi/sled-reshenie-na-sada-kmeticata-na-krasno-selo-shte-bade-otstranena-ot-posta/42917 Crimes.bg
След решение на Съда кметицата на Красно село ще бъде отстранена от поста

 

Административният съд - София град потвърди решението на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси по отношение на кмета на столичния район „Красно село“.

Със свое надълго аргументирано решение от 15 февруари 2022 г. съдът отхвърли внесената жалба на Росина Станиславова срещу решението на Антикорупционната комисия, с което е установен конфликт на интереси за това, че лично е назначила дъщеря си на работа от европейска програма, изпълнявана на общината. Потвърдена е и глобата на кметицата в размер на 5000 лева. Росина Станиславова трябва да възстанови и на Столична община възнагражденията, изплатени на дъщеря й, докато е била назначена в условията на конфликт на интереси.

Първи за публикуваното решение сигнализираха от групата „Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето“.

Решението на Административния съд може да бъде оспорено пред Върховния административен съд в 14-дневен срок. Въпреки това, жителите на третия по големина район на град София призовават Росина Станиславова да ги освободи от порочното си управление и да си подаде оставката незабавно.

Пред АССГ се води още едно дело за конфликт на интереси срещу Росина Станиславова, която жали друго решение на КПКОНПИ от 2021 г. В него се посочва, че кметицата е определила сама себе си като ръководител на проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Тя си е определила и размера на почасовата ставка и е избрала екипа по проекта.  По това производство КПКОНПИ я глоби с 15 хил. лв., както и отнемане в полза на държавата на сумата, която е получила - 9981,46 лв.  

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.