Съдът реши съдбата на жената на Васил Божков – Елена Динева

https://crimes.bg/analizi/sadat-reshi-sadbata-na-zhenata-na-vasil-bozhkov-elena-dineva/39658 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на жената на Васил Божков – Елена Динева

Тя остава в ареста

Съдът реши съдбата на съпругата на Васил Божков – Елена Динева.

 

Тя остава в ареста. Адвокатът ѝ Людмил Рангелов съобщи, че няма да плати гаранцията в размер на 1 млн. лв., наложена ѝ от съда.

 

Обвиняемата не разполага с толкова средства, освен това смята плащането на такава сума за свободата си за безсмислено, съобщи още адвокат Рангелов.  В същото време стана ясно, че Елена Динева притежава апартамент на стойност 25 млн. евро в Париж.

 

Апартаментът в Париж, както и друго движимо и недвижимо имущество, включително и картините от нейната лична колекция, които се намират в жилището й на бул. "Васил Левски" в София, бяха посочени като аргумент за определяне на високата гаранция.

 

На жената до Васил Божков – Елена Динева беше наложена парична гаранция 1 млн. лв., след като обжалва наложената ѝ миналата седмица мярка за неотклонение – парична гаранция от 750 хил. лв., тъй като по думи на защитата ѝ, сметките ѝ са запорирани и тя няма средствата да плати санкцията си.

 

От държавното обвинение също протестираха, искайки тя да остане в ареста. Според състава на Апелативния спецсъд, съдейки по имущественото и неимуществено състояние на Динева, както и по многото адвокати, с които се защитава, както и честата им смяна, тя е в състояние да заплати дори по-висока санкция. Освен с множество имоти в страната, тя има и такъв в чужбина – апартамент в Париж за 25 млн. евро.

 

Динева е обвинена в участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с рекет, изнудване, подкуп, длъжностно престъпление, закани за убийство и изнасилвания. В групата са още девет души. Сред тях – бившата секретарка на Васил Божков – Йоана Чолакова и бившият председател на Комисията по хазарта - Александър Георгиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.