Младеж преби лекар в столична болница

https://crimes.bg/analizi/mladezh-prebi-lekar-v-stolichna-bolnica/38713 Crimes.bg
Младеж преби лекар в столична болница

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа мъж, който е набил лекар. Случката се е разиграла в болница "Света Ана", съобщиха от държавното обвинение. 

 

Образувано е досъдебно производство за това, че на 18.04.2020 г., около 22.30 часа, в сградата на УМБАЛ  „Св. Анна“, в Спешно приемно отделение, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лявото слепоочие, е причинена телесна повреда на Л.П., лекар – ординатор.

 

25-годишният Калоян Д. ще отговаря пред закона и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –  отправени нецензурни реплики срещу лекарите, както и обидите: „Нещастници! Малоумници!“.

 

Мъжът  хванал доктор Л.П. за ръкава на престилката, издърпал го силно и я скъсал, след което нанесъл удар с ръка в областта на главата на лекаря. На 19.04.2020г. е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършените от него престъпления по чл. 131, ал. 2, т.4 вр. чл. 130, ал. 2 НК и по чл.325 ал.1 от НК.

 

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя и поради факта, че той е многократно осъждан (за грабеж и разпространение на наркотици), а също и поради обстоятелството, че деянието е извършено спрямо медик, в условията на извънредно положение и пандемия, свързана със смъртни случаи, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

 

След изтичането им ще бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.