Кой е Димитър Ганев - шефът на Национална лотария? Гений-предприемач от ранния Интернет... МВР-"Симеоново" няма шанс...

https://crimes.bg/analizi/koy-e-dimitar-ganev-shefat-na-nacionalna-lotariya-geniy-predpriemach-ot-ranniya-internet-mvr-simeonovo-nyama-shans/43402 Crimes.bg
Кой е Димитър Ганев - шефът на Национална лотария? Гений-предприемач от ранния Интернет... МВР-"Симеоново" няма шанс...

Искам да ви обясня кой е Димитър Ганев - шефът на Национална лотария.

Това е един изключително умен човек, който по случайност познавам. Всъщност, вчера разбрах, че е шеф на лотарията, като видях снимката му.

Димитър Ганев е многостранен предприемач, очевидно накрая е намерил изгоден пристан в хазарта.

Но аз го помня от едно време, когато издавах компютърен вестник. Ходихме да го интервюираме и да договаряме реклама.

Той, заедно с още един човек, когото не искам да споменавам, защото е почтен, и да не се окаля сега името му (отдавна са разделени), та двамата измислиха едно нещо, наречено e-Card. Т.е. регистрираха акаунти за достъп до Интернет с едно и също име и парола в няколко Интернет доставчика. И продаваха самата карта. Кой доставчик колко получава от парите, се определя според потреблението.

Продуктът тръгна добре, а големите интернет играчи бяха възхитени от идеята. Един от тях каза: "Това е най-евтиният старт на Интернет доставчик, който съм виждал"...

Картата оцеля известно време, след това се смениха технологиите. Тя бе карта за достъп през телефонните линии, а после дойдоха LAN и WiFi и промениха пазара.

Съответно - картата приключи.

Но човек, измислил подобен бизнес модел, и то успешно, е умен, и не допускам, че възпитаниците на МВР "Симеоново" като Бойко и Гешев, могат да се мерят с него.

Божков също ми се издига в очите, след като е привличал такива хора в бизнеса си...

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.