Кирил Добрев за депутатската заплата: Много е!

https://crimes.bg/analizi/kiril-dobrev-za-deputatskata-zaplata-mnogo-e/41090 Crimes.bg
Кирил Добрев за депутатската заплата: Много е!

Кирил Добрев също поиска по-ниска депутатска заплата!

Интересна идея предложи Кирил Добрев. Той смята, че заплатата на един депутат не бива да се формира на базата на средната работна заплата, а на минималната.


Ето какво написа Добрев:

Темата с депутатската заплата е като дъвка за балончета за политиците. Предлагал съм решение, когато бях депутат, предлагал съм го и когато бях част от Изпълнителното бюро. Ако искаме да спрат спекулациите и популизма, най-честно е депутатската заплата и възнагражданията на всички публични длъжности да се формират на база минималната работна заплата, а не на база средната. Ако кажем, че депутат взема 5 минимални работни заплати, следващото повишение ще получи тогава, когато се вдигне заплатата и на хигиенистката във Второ основно училище град Гоце Делчев. Идете и кажете във Видинско на някой, че в България средната работна заплата е 1500 лв. и мисля, че ще трябва да се прибирате с плуване по Дунава…

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.