Горещи новини от съда за Йоан Матев

https://crimes.bg/analizi/goreshti-novini-ot-sada-za-yoan-matev/40695 Crimes.bg
Горещи новини от съда за Йоан Матев

 

 

Обръчът около него се затяга

Положението на Йоан Матев, който е обвинен за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина става все по-критично.

 

Максималните 12 години затвор поиска прокуратурата за Йоан Матев. Тъй като той е бил непълнолетен по време на престъплението, това е най-високото наказание. В противен случай щеше да може да получи до доживотен затвор, съобщава "Монитор".

припомняме, че убийството стана на 2 юни 2015 г., а Йоан Матев бе задържан през февруари 2017 г. Оттогава до април м.г. Матев бе зад решетките, след което го пуснаха под домашен арест заради пандемията.

От държавното обвинение посочиха, че в шахта на 30 метра от мястото на убийството е открит нож. Той бе посочен от брата на Йоан – Марсел, но по него няма биологични следи нито от Матев, нито от Игнатов. Според прокуратурата единствената среща между двамата се е състояла за едва половин минута – между 11ч. 43 мин 01 сек. и звъненето на Георги за помощ – в 11 ч. 43 мин. и 32 сек. на 2 юни 2015 г. 

 

„Не съм извършил това, в което ме обвиняват“, каза Матев пред съда.

Той посочи, че избягал от тренировката си по тенис, тъй като нямал амбиции в спорта.

"След като спрях тренировките, качих килограми и тогава започнах да ходя на фитнес – с хранителни добавки и протеини", обясни той драстичното качване на килограми.

А изтриването на профила му във Фейсбук било нормално, всеки тийнейджър го правел.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.