Ген. Мутафчийски съобщи лоша новина

https://crimes.bg/analizi/gen-mutafchiyski-saobshti-losha-novina/38592 Crimes.bg
Ген. Мутафчийски съобщи лоша новина

Коронавирусът взе поредна жертва в страната ни


Ръководителят на Националния оперативен щаб и шеф на ВМА – ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски започна деня с лоша новина.

 

По време на редовния брифинг на Кризисния щаб, ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обяви, че коронавирусът е взел четвърта жертва в България.

 

"Четвърти човек, заразен с коронавирус, е починал в "Пирогов", а 313 са случаите на COVID-19 до момента в страната, посочи той. Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият на 3 години, стана ясно още от думите на шефа на ВМА. 

 

В София броят на болните вече достигна 200 души. Сред заразените има 13 лекари и двама полицаи.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още Мутафчийски.

 

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията. Както е известно, общо 9 пациенти, заразени с COVID-19, вече са напълно оздравели и изписани. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.