Една година затвор, ако нарушим карантината при коронавирус

https://crimes.bg/analizi/edna-godina-zatvor-ako-narushim-karantinata-pri-koronavirus/38562 Crimes.bg
Една година затвор, ако нарушим карантината при коронавирус

Една година затвор може да получи всеки, който наруши наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест. Ако деянието е извършено по време на епидемия, свързана със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация. Това е записано в чл. 355 от Наказателния кодекс. Наказанието е предвидено в случаи като истерията с коронавируса.




Източник:




2020-03-25 17:23:00


Анализи


0

Прочетено: 84924

Кратка връзка








Една година затвор може да получи всеки, който наруши наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест. Ако деянието е извършено по време на епидемия, свързана със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация. Това е записано в чл. 355 от Наказателния кодекс. Наказанието е предвидено в случаи като истерията с коронавируса.Не само в България има подобни мерки за превенция срещу вируса убиец. Така например седем години затвор грози всеки човек в Израел, ако умишлено заразява останалите с коронавирус. Гърция пък е въвела 2 години затвор за онези, които с действията си излагат на риск от вируса убиец гражданите.Властите призовават българите да са по-дисциплинирани, да спазват карантината и да не се събират на публични мероприятия на открито, за да не се разпространява болестта.Най-крутите мерки срещу коронавируса се налагат в Китай. Там за нарушаване на мерките срещу опасното заболяване са възможни няколко тежки наказания – 10 години затвор, доживотен затвор или смърт. За умишленото прикриване на симптоми на коронавирус съдебните власти в Китай имат възможност да отсъдят на смърт „нарушителите“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.