Д-р Георги Тодоров: Мерките нямат никакъв ефект!

https://crimes.bg/analizi/d-r-georgi-todorov-merkite-nyamat-nikakav-efekt/40615 Crimes.bg
Д-р Георги Тодоров: Мерките нямат никакъв ефект!

Д-р Георги Тодоров е лабораторен лекар и председател на УС на сдружение "Булад". С него разговарям за актуалната здравна обстановка в страната в условията на Ковид 19 в съпоставка с тази в други държави, за мерките, които ни налагат и тяхната ефективност. За ползата от маските, за кампанията по ваксинирането, за включването на доц.АтанасМангъров в политиката и др..

Нито една здравна картина не може да се сравнява с тази в други държави. У нас няма нищо съществено и страшно. Ето защо:Ние имаме 48000 болнични легла и над 2900 интензивни, заети са 3000+ и интензивни 290+ къде е проблемът? Няма! Не ме касае нищо в ЕС и как там представят тяхната натовареност на техните  болници. Аз живея тук, аз изследвам хората тук и виждам, че въпреки желанието на псевдоколегите ми, които създадоха и управляват създадената от тях криза, проблем в здравен аспект няма. Има в политически!

Мерките, които налагат нямат никакъв ефект

- нито положителен, нито отрицателен. За пореден път казвам, че мерки срещу капкова инфекция, предавана по въздушен път, запомнете това определение, не може да се прилагат - като дистанции, маски, отстояния и т.н. Вижте, че страните с най драстични мерки, имат най лоши резултати!

Не зная защо има такива противоречиви мнения за маските. Те се носят, ако ще предпазвате някого от потенциално вредно въздействие на вашето дишане и устна флора - такива маски носят хирурзите. Тоест пазят от вън навътре и само за отворени кореми, гръден кош или стави!

Хората трябва да си направят комплексни изследвания, ако имат симптоми.

Включително и за Ковид 19. Конкретно за свързани ситуации с коронавируса, следва да се тестват за антитела, ако са решили да се ваксинират. Ако имат ИгГ /Имуноглобулин G/ - никаква ваксинация, противопоказно е, защото цялата имунунна система се е задействала и те са ваксинирани вече.  За антигенните тестове и за техния аватар ПСР тест , не искам да коментирам. ПСР не може да е диагностичен критерий, антигенните тестове установяват носителство на някакъв Коронавирус, а кой е точно? Не се знае.

Днес установиха в официално съобщение, че коронавирусите са се прехвърлили от едно животно на друго и накрая върху човека.

Това е откриване на топлата вода.

И така е най добре да се изследваме за антитела, преди да пристъпим към ваксинация.Виждам положително въздействие на пропагандата за ваксинации. Но запомнете - има ли констатирана пропаганда за нещо, то това нещо е или вредно, или се прави в условия на липсваща свобода на словото. Съществуването на пропаганда - вие го ползвахте този термин във въпроса си, и свобода на словото, са взаимно изключващи се състояния!Има ли мутации, обикновено

няма ваксини, които да действат на всичките мутационни линии,

по-късно мутационните линии се превръщат в щамове.Колеги, които твърдят това - не познавам! Не са ми колеги хора, които са забравили какво са учили по инфекциозни болести до стр. 37 на учебника и тези, които са забравили имунологичните вектори и клетъчното коопериране на имунологично ниво. Ако са го забравили, да ми се обадят да им го припомня, безплатно!Колкото до влизането на доцент Атанас Мангъров в политиката, той решава сам за себе си! Политиката е душата на държавата! Все пак не го забравяйте. Факта, че група хора, устремили се към бюджета, за да го ползват за портфейл на популизма, се наричат политици, не прави доц. Мангъров един от тях.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.