Цигани се изгавриха брутално с пенсионери

https://crimes.bg/analizi/cigani-se-izgavriha-brutalno-s-pensioneri/38474 Crimes.bg
Цигани се изгавриха брутално с пенсионери

Предстои ромите да бъдат изправени пред съда

Трима братя от ромски произход са арестувани от карловските ченгета за гнусна гавра и измама с възрастно семейство.

 

На 29 октомври в село Каравелово 79-годишната баба Христина Ч. била спряна на улицата от 38-годишният Митко Г. Циганинът предложил на възрастната жена да й смени улуците на покрива само срещу 5 лева на линеен метър и тя се съгласила.

Наглият ром веднага звъннал по телефона и пристигнали още четирима негови апапи. Трима от тях се качили на покрива, поработили около час. Когато слезли, казали на пенсионерката и на 82-годишният й съпруг, който бил с деменция, че работата е свършена. 

 

Заявили, че са подменили всичко и работата им струва 7 хиляди лева. Бабата онемяла, казала през сълзи, че има само 3 650 лева и ги дала на измамниците, след което те си тръгнали с колата.

 

На другия ден бил подаден сигнал в полицията. След ударна работа ченгетата установили кои са престъпниците и че всъщност циганите са сменили само 15 метра улуци за 75 лева, каквато всъщност в началото била договорката. Било установено с каква кола са те и че са от първомайското село Любен. 

 

На 7 ноември ромите отново били в Карлово, с колата, с която извършили престъплението в Каравелово. Всички са криминално проявени. Полицията ги спряла. Трима от общо петимата роми в колата са арестувани-това са братята Митко Г, на 38 години, Лазар Г., на 39 г. и Георги Г., на 18 г. Братята са направили самопризнания, върнали са парите на възрастното семейство. Предстои да се изправят пред съда. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.