Човек от кризисния щаб: Лятото няма да има коронавирус!

https://crimes.bg/analizi/chovek-ot-krizisniya-shtab-lyatoto-nyama-da-ima-koronavirus/34426 Crimes.bg
Човек от кризисния щаб: Лятото няма да има коронавирус!

България направи много, оосбено последните 24 часа, по отношение мерките срещу коронавируса. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев - заместник-началник на кризисния щаб за коронавируса, в предаването “Още от деня” по БНТ.

По думите му “истината, е че, не е чак толкова страшно, малко по-страшно е от грипа”.Да не плашим хората, каза той, но допълни, че все още не се знае достатъчно за тази инфекция.По думите му от коронавируса боледуват възрастните хора, които имат тежки съпътстващи заболявания.

Младите хора дори могат да не забележат, че са болни. В момента в България няма бъларгин, болен от коронавирус. Всички проби са отрицателни. Тримата пациенти от Пловдив, които се върнаха от Италия и един в Габрово - всички са с отрицателни проби, обасни проф. Кантарджиев.Той посочи, че сега в момента има отделни взривове на грипове от група Б.Българското външно министерство прави много. Оказа се, че много детски групи с ученици се връщат от Северна Италия. Първо трябва да се говори с родителите и да се успокоят. Хубаво е детето да е само в стая и да се ползват повече дезинфектанти, посочи той.Сега са засегнати държави, които имат работещи системи на здравеопазването, а дългото лечение изисква голям ресурс. Чакаме лятото. Лятото няма да има коронавируси. Слава богу пикът в Китай премина, заяви още проф. Кантарджиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.