Бомба: Васил Божков си връща Левски през хазартна фирма

https://crimes.bg/analizi/bomba-vasil-bozhkov-si-vrashta-levski-prez-hazartna-firma/42633 Crimes.bg
Бомба: Васил Божков си връща Левски през хазартна фирма

Босът на Септември Румен Чандъров ще е силният човек на "Герена"

Васил Божков може да си върне Левски съвсем скоро, говори се усилено във футболна София от близо месец."Сините" продължават да дължат огромни пари, включително и на Божков. Точно те са ключът към плана.

Става въпрос за сума от близо 9 милиона лева, макар че миналата година Сираков съобщи за 7 милиона борч към Васил Божков. Договорите са подписани така, че в момента, в който "Нове холдинг" иска сумите или Левски трябва да плаща, или Сираков да връща акциите.

Сехемата обаче няма да мине директно през Божков, а през новия хазартен оператор "8888". Официално негов собственик е Румен Чандъров, президент на столичния Септември. Оперативни ръководители обаче са братя Ганеви, които движеха "Национална лотария - златната кокошка на Божков. Според мнозина това е сигурен знак, че реално беглецът в Дубай стои и зад "осмиците".Още повече Чендъров търси усилено купувач на Септември и готви преместване. Тимът е в "Б" група, но има договор за наем на отлични бази в "Драгалевци", "Красна поляна" и Герман плюс най-голямата юношеска школа в България. Чандъров, сам запален левскар, ще е лицето на новата власт на "Герена" при реализиране на проекта. Чакат се последни подробности около старта на интернет платформата на компанията за залози и крайно решение на Божков.


Наско Сираков е в час със замисъла и не е голям фен на идеята. Легендата обаче няма полезен ход, ако Божков си поиска парите. Наскоро Мъри Стоилов призна, че Левски е полуумрял, което потвърждава, че отборът на народа е напът да повтори пътя на ЦСКА. Раглежда се и вариант борчовете да бъдат ликвидирани по схема на "Армията" чрез лиценза със Септември, но това едва ли ще се случи предвид реакцията на вярната синя публика. Тя е категорична, че няма да извърши предателства с тирета и други символи.

Левскарите обаче нямат голям избор, тъй като трябва да бъдат връщани суми, които според ръководството възлизат на 24 милиона лева, според други - над 30. Появяват се нови и нови претенции от бивши играчи, треньори и служители.

Припомняме, Васил Божков беше вече собственик на Левски. Според запознати - след "окръжно" отгоре от тогавашната власт срещу ангажимент да не му се рови данъчните схеми. В крайна сметка това се случи през 2020 година, вероятно под външен натиск. Васил Божков избяга от сигурен арест, като се изнесе в Дубай и стана враг номер 1 на бившия премиер Бойко Борисов. Едно от обвиненията е, че бизнесменът е "спестил" 700 милиона от данъци. Има и куп други обвинения.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.