78-годишен милиардер-убиец издъхна в ареста

https://crimes.bg/analizi/78-godishen-miliarder-ubiec-izdahna-v-aresta/42657 Crimes.bg
78-годишен милиардер-убиец издъхна в ареста

 

Напоследък здравето му било влошено

Милиардерът, осъден за убийство – Робърт Дърст, е издъхнал в ареста.

 

Той е починал в ранните сутрешни часове на понеделник, се посочва в изявление на адвоката му, отбелязвa bg-voice.

 

78-годишният Дърст изчаквал още един съдебен процес за убийството.

Той бе осъден на доживотен затвор през октомври миналата година за убийство от първа степен на приятелката му Сюзън Бърман. Тя е била застреляна през 2000 година в дома й в Лос Анджелис.

 

Броени дни след тази присъда, Дърст бил обвинен и в убийството на съпругата си Кати Дърст. Тя изчезнала от дома им в окръг Уестчестър, Ню Йорк, през 1982 г. Трупът й така и не бил открит.Според прокурорите Дърст е убил Сюзън Берман през 2000 г., тъй като изпитвал неистов страх, че тя ще разкрие подробности за смъртта на Кати Дърст.Запознати припомнят, че милиардерът е бил обвинен в убийството и на съседа си Морис Блек през 2001 г. в Галвестън, Тексас.

Адвокатите на Дърст обаче настояваха, че наследникът на империята за недвижими имоти е застрелял Блек при самозащита, след което е разчленил тялото му. Дърст бе оправдан по този случай.Милиардерът имал многобройни медицински проблеми. По време на последните съдебни заседания той се явявал в инвалидна количка. Като капак на всичко той се разболял от коронавирус и бил поставен на апаратно дишане, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.