Здравният министър съобщи: Увеличават заплатите в здравеопазването!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zdravniyat-ministar-saobshti-uvelichavat-zaplatite-v-zdraveopazvaneto/39172 Crimes.bg
Здравният министър съобщи: Увеличават заплатите в здравеопазването!

 

Увеличават се заплатите в здравеопазването!

 

Увеличение на заплатите на всички здравни служители в родното здравеопазвате обяви новият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Той поясни, че до края на настоящата година ще бъде отпуснат четвърт милиард лева за здравеопазване.

 

С 30% за петте месеца на 2020 г. ще скочат заплатите на служителите на първа линия в борба с коронавируса. Тук говорим за отпуснати допълнително 12,4 млн. лева.

Допълнително се отпускат 11,3 млн. лева за бранша, като 9,5 млн. от тях ще бъдат допълнително отпуснати на 44 лечебни заведения, в които се лекуват пациенти Ковид-19 и други инфекциозни заболявания.

 

"Още 2 млн. лв. ще бъдат дадени на лечебните заведения, в които се лекуват специфични белодробни заболявания. А до края на годината ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс в размер на 19 млн. лева", обяви проф. Ангелов. По-високи заплати ще вземат над 17 000 лекари и повече от 44 000 експерти по здравни грижи, каккто и 10 000 души медицински персонал. А въпросните 1000 лева, които бяха обещани на медиците от първа линия са гарантирани до края на тази година за оставащите пет месеца от нея.

 

Колкото до това докога гражданите, пристигащи от Турция, ще бъдат поставяни под карантина за 14 дни, здравният министър заяви, че в момента конкретен отговор не може да се даде. Ръстът на заболелите в южната ни съседка е голям и карантината ще падне едва тогава, когато няма риск за държавата ни. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.