Здравният министър обясни проблема с болниците!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zdravniyat-ministar-obyasni-problema-s-bolnicite/39913 Crimes.bg
Здравният министър обясни проблема с болниците!

Здравният министър обясни проблема с болниците!

 

Здравният министър Костадин Ангелов обясни проблема с болниците и липсата на места в тях, което сащиса много българи през последните дни.

 

Той обясни, че не всички заразени с Ковид-19 са подходящи за настаняване в болница. Хората обаче се паникьосват и настояват да бъдат приети там.

 

„Щом се каже на някого, че няма да бъде настанен в лечебно заведение, това означава, че няма нужда от това. Хората губят психическа устойчивост и всички държат да постъпят в болница, а това не е възможно“, обясни министър Ангелов, цитиран от БНР.

 

„Единственото, което е от значение, е обективната преценка на лекаря, а не страхът на заразения. Ще заявя, че случаите на хората, които не получават адекватна лекарска помощ и се раздухват от медиите, са под 0.003% от всички случаи“, обясни министърът.

 

По думите му в момента разпространението на заразата е дифузно и пълният локдаун на държавата няма да помогне. Ресторантите не са затворени, а работят до 23.30 часа, като при спазване на мерките в тях, опасността от зараза е минимална.

 

„Ако сега изведнъж отново затворим всичко, ще навредим, защото хората ще излязат масово на улиците. Българинът, в голямата си част, все още не вярва на този вирус и смята, че някой нарочно прави нещо в негов ущърб. Жалко е, но е факт“, обясни Костадин Ангелов.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.