Ваксина няма да има до април: Налагат по-строги мерки!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vaksina-nyama-da-ima-do-april-nalagat-po-strogi-merki/39884 Crimes.bg
Ваксина няма да има до април: Налагат по-строги мерки!

Ваксина няма да има до април, предвижда здравният министър!

Здравният министър Костадин Ангелов се надява поне през април да се радваме на ваксина срещу коронавируса. Дотогава обаче най-вероятно няма да има такава, защото процесът по създаването й е много сложен.

Той заяви, че затова и мерките против Ковид-19 ще бъдат удължени и след 12 ноември, когато трябваше да падне епидемичната обстановка, но в добри дни. Каквито за жалост, в момента нямаме.

 

А доц. Ангел Кунчев горещо препоръча дистанционното обучение за всички ученици от от 5 до 12 клас.

 

„Препоръчваме на ВУЗ-овете също да преминат на дистанционна работа. Изключение  да има само за медиците и то за упражненията, като голяма част от студентите вече помагат като доброволци в отделенията за коронавируса”, заяви Кунчев.

 

Още днес ще бъдат направени препоръки максимум 50% от служителите да присъстват в офисите. А всички, които са в състояние да работят дистанционно, да го направят.

 

Може да се върне зеленият коридор за пазаруване на хората на възраст над 65 години. Както и да се ограничи работата на всички заведения до 22 часа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.