Страшно: Процентово растат заразените с коронавирус в България!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/strashno-procentovo-rastat-zarazenite-s-koronavirus-v-balgariya/39655 Crimes.bg
Страшно: Процентово растат заразените с коронавирус в България!

Процентово растат заразените с коронавирус в България!

 

Прогнозата на НОЩ и лекарите относно покачването на случаите от коронавирус през есента и зимата се сбъдна. Застудяването на времето и пребиваването в затворени помещения си каза думата, а епидемията отново набира скорост.

 

Категоричен е скокът на заразените с Ковид-19 като процентите са се увеличили до 7,6%. Цели 283 са новозаразените само за последните 24 часа, а лошото е, че това е установено при малък брой проби – едва 3 713.

 

5 837 са активните случаи в страната за момента, показват данните на Единния информационен портал. В болници се лекуват  930 човека, а 59 от тях са настанени в интензивни отделения.

 

Най-много са новите случаи в София - 62, следвани от Пловдив с 40, в Благоевград с 24. В Стара Загора са 19, във Варна - 15 и Кърджали – 14. В останалите градове и области заразените са значително по-малко.

 

Над 1 202 са медицинските служители, заразени с коронавирус. Още 14 медици са пипнали вируса през последното денонощие.

 

Десет души са изгубили битката с Ковид-19, а 165 са излекуваните. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.