Още тормозени деца от училището на Ана-Мария - "там ги бият и обиждат вулгарно"

https://crimes.bg/vodeshha-tema/oshte-tormozeni-deca-ot-uchilishteto-na-ana-mariya-tam-gi-biyat-i-obizhdat-vulgarno/36356 Crimes.bg
Още тормозени деца от училището на Ана-Мария - "там ги бият и обиждат вулгарно"

В IV помощно училище "Димитър Кацаров", където отношението на педагозите трябва да е изключително деликатно спрямо децата там, всъщност се случват страшни неща всеки ден, дори пред очите на родители.  След като на бял свят излезе случая за гаврата с малката Ана-Мария в 4същото училище в столицата, се оказа, че и други родители имат проблеми с ръководството и персонала там, които съвсем не са за подценяване.Родителите на 13-годишната Ана-Мария разказаха историята си в телевизионното предаването "На кафе", благодарение на което други родители на деца, които учат в същото училище разказаха техните истории е телефонен разговор. Майки от училището споделиха по телефона пред Гала, че децата им са били бити, когато са посещавали училището.Техните коментари:„Най-вероятно нещо се е случило с Ана-Мария и със сигурност не им е никак добре на тези хора. До момента обаче не са извършени никакви проверки и не можем да твърдим, чи има случай на блудство”, коментира Боряна Григорова, майка на Божидар, който учи в 6-и клас в 4-то помощно училище.„Искрено вярвам, че това нещо се е случило. Моето дете изкара само два дни в това училище. Привлечени от хубавите условия решихме да се изместим, но след два дена престой, избягахме оттам. Детето ми е в 5-и клас, с диагноза ДЦП, но сме със интелектуален дефицит. За мен там е пълен хаос и няма никаква комуникация между специалисти и родители. Ние там трябва да общуваме чрез имейли”, обясни Христина Чолакова – майка на дете от 4-то помощно училище.„На сто процента съм сигурна, че това е станало с детето. Виждала съм как се обиждат децата, как се удрят и се отнасят с тях по вулгарен начин. Моят син бе наказан, защото е по-буен и по-проблемно дете”, сподели Гергана Николова – майка на дете, което все още е възпитаник на 4-то помощно училище.Психологът и основател на Център за работа с деца с аутизъм „Тацитус” Мина Ламбовска даде идея на родителите да бъде направена медицинска експертиза с цел доказване дали наистина детето е било изнасилено. Прокуратурата е образувала днес досъдебно производство за принуда към блудствени действия по случая с малката Ана-Мария. Това стана ясно по време на брифинг на държавното обвинение. Заместник-районният прокурор на София Стефан Милев поясни, че досъдебното производство е образувано с постановление от днес, макар към момента няма събрани категорични данни за това. Наблюдаващият прокурор е решил да започне разследване по случая, което е срещу неизвестен извършител.Министерството на образованието също започна проверка по сигнала на майката, според който 13-годишната й дъщеря с аутизъм е била насилвана сексуално в училище в София.Ще се гледат и записи от камерите в IV помощно училище, които ще покажат дали 13-годишната Ана-Мария е била сексуално тормозена.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.