Министър Костадин Ангелов потресен от гледката в болницата в Добрич!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ministar-kostadin-angelov-potresen-ot-gledkata-v-bolnicata-v-dobrich/39251 Crimes.bg
Министър Костадин Ангелов потресен от гледката в болницата в Добрич!

Здравният министър е потресен от това, което видя в болницата в Добрич!

Спешна смяна на директора на болницата в Добрич разпореди след проверка здравният министър Костадин Ангелов днес. Той и главният държавния здравен инспектор Ангел Кунчев посетиха месната болница, където се натъкнаха на редица нередности.

"В болницата има абдурдни неща. Като смесването на потоците на пациентите. В единия край на коридора на петия етаж е „чистата” зона, в другия - Ковид зоната. И всички хора се обслужвали от един и същ персонал", заяви министърът. Който лично се натъкнал на цивилни хора без предпазни средства, разхождайки се из коридорите на здравното заведение.

Събранието за избор на нов директор и промени в съвета на директорите ще се състои още тези дни, каза Костадин Ангелов като не пропусна да повтори колко важно е спазването на мерките от всички.

Доц. Ангел Кунчев пък посочи, че докато през май месец в Добрич е имало 0 случаи на коронавирус, през юни - 7, то сега, през август, те са скочили на цели 580. Това е повече от тревожно и ако не се действа навреме, нещата може да ескалират, не крие опасенията си експертът.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.