Филчев измъчван от сериозен здравословен проблем

Някогашният шеф на родните прокурори съвсем е ограничил контактите си с външния свят

https://crimes.bg/vodeshha-tema/filchev-izmachvan-ot-seriozen-zdravosloven-problem/53090 Crimes.bg
Филчев измъчван от сериозен здравословен проблем

Някогашният шеф на родните прокурори съвсем е ограничил контактите си с външния свят

Ексглавният прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлините на прожекторите, макар все още да е член на експертния съвет на настоящия си наследник Иван Гешев. 

Запознати от юридическите среди издават, че ексцентричният професор по наказателно право го е закъсал със здравето и поради тази причина напуска дома си много рядко. Оказва се, че той не излиза от апартамента си с дни.

От години Филчев страда от проблеми с краката, които в последно време се задълбочили сериозно, предвид напредването на възрастта му. Почти 75-годишният мустакат спец по правни науки отдавна бил посъветван да се подложи на операция за смяна на става. Той обаче категорично отказвал да легне под ножа.

Някогашният шеф на родните прокурори съвсем е ограничил контактите си с външния свят. Излизал само веднъж в седмицата и то по служебни срещи. В същото време дома му бива посещаван от възрастна жена, която му помага в домакинството.

Синът на Филчев, Ангел (Ейнджъл) Борисов вече второ десетилетие не живее в България. Той напуска България още като ученик, когато баща му заема един от най-важните постове в държавата. Тогава мълвата носеше, че Филчев сам е изтеглил отрочето си в Швейцария, тъй като младежът е бил заплашван с отвличане, за да се осъществи политически натиск върху него. 

Към днешна дата наследникът му се занимава с бизнес и няма никакви финансови грижи.
Иначе Филчев работи по поредния учебник по наказателно право и… отглежда цветя. 
Бившият главен прокурор е известен почитател на хербариите и подрежда витрини със сухи растения с огромно удоволствие. Колекционира и други природни красоти – камъчета и мидички от Черно море и от Гърция. 
Често посещавал и спа процедури, за да облекчи болките в колената си.
Източник: Уикенд 
 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.