Експерт разкри защо е по-добре да прекараме Ковид-19 сега!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ekspert-razkri-zashto-e-po-dobre-da-prekarame-kovid-19-sega/39388 Crimes.bg
Експерт разкри защо е по-добре да прекараме Ковид-19 сега!

По-безопасно било да прекараме Ковид-19 сега, а не през зимата!

 

 

Броят на заразените с Ковид-19 не само у нас, но и в световен мащаб, продължава да расте. Това обаче е добра новина, твърдят учените. Които са категорични, че е далеч по-добре да се заразим с коронавируса сега, отколкото през есента и зимата.

 

Мнението е на членовете на правителствения научен екип в Хърватия. Според хърватския учен и член на правителствения научен съвет по коронавирус Гордан Лауц вирусите са два вида - летни и зимни. Като по-леката форма на преболедуване определено е през топлите месеци.

 

Експертът твърди, че през лятото симптомите на Ковид-19 са много по-леки при доста хора, но когато се застуди, вирусът става няколко пъти по-опасен. Той атакува белите дробове и може да убива. "В края на октомври при нас ще се върне по-тежката форма на коронавируса и не бива да я игнорираме. Но и не може да чакаме трудната форма и едва тогава да действаме отговорно", предупреждава Лауц.

 

И отново повтаря, че е далеч по-добре вирусът да се преболедува сега, отколкото по-късно. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.