Заплаха ли е за света новата зараза от Ухан?

https://crimes.bg/po-sveta/zaplaha-li-e-za-sveta-novata-zaraza-ot-uhan/28330 Crimes.bg
Заплаха ли е за света новата зараза от Ухан?

Нова зараза плъзва от Ухан като този път за преносители са сочени костенурките.


У младеж е била открита бактерия, предизвикала холера. Освен това тя е била открита отделно в проби от костенурки с мека коруба, които се търгуват на хранителния пазар в китайски град Ухан.




Припомняме, че именно Ухан бе сочен и за начало на коронавируса, който парализира целия свят.

Именно поради тази причина мнозина свързаха новата зараза с COVID-19, отбелязва Ройтерс.

Междувременно местните власти съобщиха, че пазарът вече е дезинфекциран, отбелязва БТА.


До този момент няма открит случай на човек от онези, които са били в контакт с костенурките, заразен с холера. Освен това търговският обект, в който са били продавани те, е затворен за срок от три дни.

Според властите щамът "вибрио холера 0139" (vibrio cholerae O139), с който е заразен младежът, и замърсените проби нямат връзка.


Служителите са се заели с проследяването на неуточнени продукти от същата партида като костенурките, които са с меки черупки и са били доставени другаде.

Въпреки, че до момента няма признаци за създаването на огнище на холера, интернет потребителите са сериозно притеснени да не се разрази друго заболяване.

Източник: dir.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.