Скандалният прокурор от Перник ликува, ето какво се случва с него

https://crimes.bg/kriminalno/skandalniyat-prokuror-ot-pernik-likuva-eto-kakvo-se-sluchva-s-nego/118880 Crimes.bg
Скандалният прокурор от Перник ликува, ето какво се случва с него

Скандалният прокурор от Перник Бисер Михайлов ликува. Той се връща у дома окончателно, след като от държавното обвинение в София не възразиха срещу решението на съда той да остане зад решетките.

Магистратите не сметнаха за необходимо да му наложат мярка за неотклонение по обвинението за домашно насилие. По тяхно мнение няма данни той да е извършил такова спрямо съпругата му Биляна.

Миналата година тя беше настанена в болница след семеен скандал през нощта. От болничната стая тя заяви, че категорично в случая не става въпрос за домашно насилие.

Пред магистратите застана и щерката на семейството. Момичето поясни, че майка й е проявявала повече агресия по време на спора.

Именно след сигнал на дъщерята на семейство Михайлови Бисер Михайлов беше задържан за три денонощия. От прокуратурата обясниха, че aко обвинителят бъде осъден, това моментално означавало, че е освободен от поста. Имаше и вероятност да бъде направено такова предложение до Висшия съдебен съвет.

Шефът на градската прокуратура в столицата Илияна Кирилова посочи, че следовател е направил оглед на мястото още в петък сутринта. А нейният заместник посочи, че в стаята, където се разразил скандала, са били само прокурорът и жена му.

Преди да се разрази скандала със сина на семейство Михайлови – 19-годишният Васил, Бисер Михайлов беше заместник шеф на Окръжната прокуратура в миньорския град. След това обаче той стана редови прокурор. Имаше призив от тогавашния главен прокурор Иван Гешев Михайлов да напусне изцяло системата на прокуратурата, но това не се случи.

Срещу Васил Михайлов бяха повдигнати няколко обвинения, едно от които беше за закана за убийство. За него обаче той не влезе в затвора, а беше освободен след споразумение с прокуратурата.

А баща му не е задържан за първи път. Преди години белезниците хлопват около ръцете му след акция срещу лихварството. Зад решетките беше и неговия брат.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.