СГС ще гледа мярката на румънския шофьор, причинил катастрофата на гара Яна

https://crimes.bg/kriminalno/sgs-shte-gleda-myarkata-na-rumanskiya-shofyor-prichinil-katastrofata-na-gara-yana/35507 Crimes.bg
СГС ще гледа мярката на румънския шофьор, причинил катастрофата на гара Яна

Днес състав на Софийския градски съд ще гледа мярката за неотклонение на румънския тираджия, който е обвинен в причиняване на  катастрофа на автомагистрала "Хемус" край гара Яна.Жестокият пътен инцидент стана на 19 август в 11  ч. При сблъсъка  между два тира, камион, бус и още четири коли загинаха двама мъже, а други петима, сред които и 11-годишно дете, бяха ранени.Ден след кървавата баня полицията обяви причината за тежката злополука - несъобразената скорост, с която се е движел тежкотоварният автомобил от Румъния.След инцидента 45-годишният шофьор на румънския ТИР беше арестуван за 72 часа, като първоначалната му мярка за неотклонение изтича днес.Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу румънския гражданин. Ако шофьорът бъде признат за виновен, може да получи присъда между 3 и 15 години затвор.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.