Съдът реши съдбата на съпругата на Васил Божков

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-saprugata-na-vasil-bozhkov/38819 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на съпругата на Васил Божков

Решението не подлежи на обжалване

Апелативният специализиран наказателен съд реши съдбата на съпругата на Васил Божков – Елена Динева.

 

По-рано днес Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на Специализирания наказателен съд от 29 април 2020 г.

 

С това решение на Елена Динева и Йоана Чолакова (обвинени за участие в организирана престъпна група, ръководена от обвиняемия Васил Божков), бяха взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Съдът прие изцяло аргументите на прокуратурата, че по отношение на двете обвиняеми събраните доказателства дават основание за обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени. Освен това бе взет под внимание и фактът, че не е преминала опасността да извършат друго престъпление – в т.ч. да заличават доказателства и да влияят на свидетели.

 

Съдебният състав уважи и внесено от Апелативната специализирана прокуратура искане по отношение на обвиняемата Динева, налагайки й забрана да иска изменение на определената й мярка за неотклонение в по-лека преди изтичане на установения в НПК двумесечен срок. Определението на Специализирания наказателен съд не подлежи на обжалване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.