Червен министър изловен да преговаря за „почерпка“

https://crimes.bg/kriminalno/cherven-ministar-izloven-da-pregovarya-za-pocherpka/28435 Crimes.bg
Червен министър изловен да преговаря за „почерпка“

Министър от БСП от сваленото вече правителство на Кирил Петков е изловен да обсъжда получаването на "почерпка“ от известен бизнесмен. Червеният управник, чието име изданието спестява, е закачен случайно от службите, които разследват далавера с обществени поръчки на предишното редовно правителство.


Главният участник в усвояването на милионите е поставен под контрол. Докато подслушват телефона му, службите засичат разговор с негов служител, в който се споменава плащане към човек от сегашното правителство. Стартиралата разработка бързо изяснява, че пробивът е на възможно най-високо ниво. Антимафиотите дори успяват да документират среща между посредника и самия министър. На нея с доста недомлъвки се обсъждат числа с 6 нули в замяна на съдействие да не се рови около предишни договори за обществени поръчки и тяхното реално изпълнение. Червеният кадър споделил, че е склонен да се замисли по темата, но официалният си отговор щял да даде по-нататък.


[caption id="attachment_65431" align="alignnone" width="300"] Нинова била уведомена за издънката на своя министър[/caption]


При подобна ситуация ченгетата са длъжни моментално да докладват на началниците, а оттам информацията да стигне и до прокуратурата. При препредаването на данните за корупционната афера някъде става гаф, подозират нашите източници, защото министърът изведнъж спира контактите си с посредника. По същото време за скандала е уведомена Корнелия Нинова. От „Продължаваме промяната“ намекнали на червената лидерка, че скандалът няма да се раздуха, ако тя гласува лоялно на искания вот на недоверие – уговорка, която тя спази перфектно.


Източник: „Уикенд“

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.