Вероника Здравкова била ударена с брадва

https://crimes.bg/analizi/veronika-zdravkova-bila-udarena-s-bradva/43312 Crimes.bg
Вероника Здравкова била ударена с брадва

Двама са убийците на 23-годишната Вероника Здравкова, разкриха запознати с разследването на жестокото престъпление. Студентката във Великотърновския университет бе обявена за национално издирване на 1 март, но навръх Трети март трупът й изплува от водите на река Янтра, със следи от брутално насилие. 

Вчера данните от аутопсията разкриха, че тя не е била изнасилена, както първоначално се твърдеше заради гледката на тялото й само по бельо, а полицаите в старата столица работят по основна версия - грабеж.

Убийството е извършено по изключително жесток начин - с брадва, като извергите едва не разчленили момичето. Според местните Вероника е била нападната в гръб заради заплатата, която изтеглила кеш в деня на изчезването си - 28 февруари. Вероника е била издебната от убийците си, като е възможно да са я следили дни наред.

Момичето работеше в района на жп гарата в голям мебелен магазин. Районът е изключително пуст вечер и няма дори една улична лампа. Освен това е ставал арена за зверски нападения и в миналото - край гарата са били изнасилени десетки момичета в последните години. А основните заподозрени и за смъртта на красивата Вероника са самонастанилите се наблизо, а и край общежитията на университета, роми.

Полицията още вчера е влязла в незаконното гето край жп гарата, за да търси убийците, а водолази търсиха брадвата, с която е била удряна младата жена. Преди това сянката бе хвърлена върху приятеля на Вероника - Радослав, с когото тя се разделила само преди месец, при това драматично, но се оказа, че момчето има алиби. Той е бил разпитван повече от 24 часа, разкриха запознати със следствието, но вчера сутринта бе освободен. Той бил в шок от случилото се и се разридал пред полицаите.

Приятели на Вероника от родния й град Никопол разказаха, че родителите й се молели тялото й да бъде освободено максимално бързо от държавните органи, за да могат да го погребат. Вчера съученици и колеги на момичето се събраха на протест пред паметника „Майка България" с настояване за по-голямо полицейско присъствие след убийството, както и за по-добро улично осветление и поставяне на камери заради опасния район, в който Вероника намери смъртта си.

На протеста снощи стана ясно, че депутат от Великотърновския избирателен район е готов да внесе в парламента предложение за връщане на смъртното наказание. Не е ясно от коя партия е той, но щял да представи законопроекта до дни.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.