Рекорд в потреблението на ток!

https://crimes.bg/analizi/rekord-v-potreblenieto-na-tok/40624 Crimes.bg
Рекорд в потреблението на ток!

Пиково потребление на ток са отчели от Енергийния системен оператор през почивните дни заради рязкото понижение на температурите. Въпреки високата консумация не се е наложило включването да допълнителни мощности.

През почивните дни и през този нощ, когато термометърът падна до минус 16 градуса дневното потребление се е движило между 128 и 142 хиляди мегават часа, съобщи БНТ.

От трите енергодружества ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго про" съобщиха за "По света и у нас", че въпреки тежките метеорологични условия и ледения дъжд, в Южна България няма скъсани електропроводи и места без електрозахранване.

"Потреблението на ел. енергия през почивните дни, когато беше най-студено времето, е било от порядъка на 6 800 мегаватчаса в пика на денонощието между 18.30 и 19.30 ч. В енергийния микс на страната участвах мощностите от АЕЦ "Козлодуй", топлоелектрическите централи и от водноелектрическите централи. Не е имало необходимост от включване на допълнителни мощности. Сравнено със застудяването през миналия месец, общо взето, потреблението е едно и също - около 140 хиляди мегаватчаса за денонощие", каза изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.