Немски вирусолог отправи тревожно предупреждение за пандемията и задаващата се втора вълна

https://crimes.bg/analizi/nemski-virusolog-otpravi-trevozhno-preduprezhdenie-za-pandemiyata-i-zadavashtata-se-vtora-valna/28781 Crimes.bg
Немски вирусолог отправи тревожно предупреждение за пандемията и задаващата се втора вълна

Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен с тревожно предупреждение за пандемията от коронавирус

Немският вирусолог Кристиан Дростен бие тревога за наличието на сериозни признаци за повторно разпространение на коронавируса, съобщава Дойче веле.

Експертът се опасява, че избухването на заразата в кланиците "Тьонис" коронавирусът може да доведе до повторен пик. Тревожни признаци за завръщане на заразата вече има и в Берлин.

Дростен споделя, че не е оптимист и в момента се налага повишена бдителност. В противен случай има сериозен риск от втора вълна.

Експертът коментира ситуацията с южните щати на САЩ, където въпреки високите температури, в момента се наблюдава драматичен развой на ситуацията.

Вирусологът е категоричен, че ограниченията там са били разхлабени прекалено рано.

"Ако сега не включим алармата в главите си, след два месеца ще имаме проблем", убеден е Дростен.

Той съветва да помислим отсега за опасността наесен. Немската вирусоложка Мелани Бринкман също отправя сериозни предупреждения. Тя съветва да не се подценява опасността от втора вълна на епидемията през есента и да не се избързва с премахване на ограниченията.

Д-р Бринкман съветва спазването на дистанция, носенето на маски и ограничаване на контактите с други хора да продължат.

Според нея спазването на тези мерки ще е решаващо за развитието на епидемиологичната обстановка през есента.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.