Херо Мустафа: Трябва да знаем кога една новина е фалшива!

https://crimes.bg/analizi/hero-mustafa-tryabva-da-znaem-koga-edna-novina-e-falshiva/39865 Crimes.bg
Херо Мустафа: Трябва да знаем кога една новина е фалшива!

Херо Мустафа може да е под карантина, но това не я спира от задълженията й като посланик!

Американският посланик Херо Мустафа взе участие в конференция на тема „Медийната грамотност в България. Както научихме от кризата?“. В момента тя е под крантина, но се включи онлайн.

Според Мустафа бързото разпространение на информация в наши дни е основното преимущество в сравнение с предишни времена. То обаче е нож с две остриера, тъй като произвежда и фалшиви новини.


„Днес е лесно човек да има достъп до новини, но всички трябва да знаем кога става дума за лъжи, за слухове, за теории на конспирацията. При съвременните технологии всичко това се разпространява като вирус. Затова наша отговорност и цел е да направим така, че бъдещите поколения да се научат да различават истината от измислицата, да разпознават дезинформацията и заплахата, която тя представлява, както и да подкрепят онези, които насърчават прозрачността“ – каза американската посланичка.

Тя изтъкна голямата роля на социалните мрежи по време на пандемията. Благодарение на тях хората се информират за важни факти, касаещи коронавируса.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.