Херо Мустафа огорчена от щурма в Капитолия

https://crimes.bg/analizi/hero-mustafa-ogorchena-ot-shturma-v-kapitoliya/43576 Crimes.bg
Херо Мустафа огорчена от щурма в Капитолия

Херо Мустафа заклейми действията в Капитолия!Американският посланик Херо Мустафа осъди строго случилото се в Капитолия. Тя е на мнение, че в САЩ няма място за такива недемократични действия и те трябва да бъдат порицани.

В специално изявление Мустафа сподели, че това не е нейната Америка и това е бил опит да се подкопае доверието в демократичността на изборите.

Ето какво се казва в изявлението:

„Това беше погрешно и не показва това, което сме. Присъединявам се към лидерите от целия политически спектър в САЩ и по света в заклеймяването на тези действия.

Свободата на словото и правото на сдружение са изключително важни и ние продължаваме да подкрепяме мирните протести като ключов принцип на демократично изразяване.

За щастие посегателството над нашия храм на демокрацията – сградата на Капитолия в САЩ – беше предотвратено и тези, които участваха в този криминален акт, ще бъдат преследвани от закона. Нашите законодатели се върнаха веднага на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори. Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън.

Демокрацията надделя. Аз съм благодарна за голямата подкрепа от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е процес, който зависи от силни институции и от хора, имащи куража да ги защитават пред лицето на всяко предизвикателство.

Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата демокрация. Тези от нас, които вярват в демокрацията – в САЩ, в България и по целия свят, трябва да препотвърдят своя ангажимент винаги да я ценят и защитават“

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.