ГДБОП удари хора на Георги Илиев във Варна

https://crimes.bg/analizi/gdbop-udari-hora-na-georgi-iliev-vav-varna/37697 Crimes.bg
ГДБОП удари хора на Георги Илиев във Варна

Маскирани ченгета с автомати изтърбушиха вчера рано сутринта различни наркоадреси във Варна. „Има полицаи с автомати в района на жп гарата, изземат компютри от офис сграда”, сигнализираха първо очевидци, тръгнали рано на работа. По-късно стана ясно, че на третия и четвъртия етаж в сградата на ъгъла на ул. „Цариброд” се намират офисите на сочения за бос на наркомафията в морската столица Иво Гела, който отдавна живее в чужбина. Преди смъртта на боса на ВИС Георги Илиев Гела се славеше като един от най-приближение на Главния и основен двигател на групировката в търговията с кокаин у нас. По-късно се изнесе от страната и според различни източници се занимава с легален бизнес в страните от бившия Съветски съюз. Друга мишена е била къщата на Радко Иванов-Радул, известен като бащата на Николай Иванов - Ники Шванца. Той пък е връзката покрай любовната си афера с вдовицата на боса на ВИС Мая Илиева, с която вече са разделени. Тарашът в дома на баща му Радул станал около 6 часа вчера, когато спецполицаите от ГДБОП нахлули в къщата му на ул. „Нарцис” в Цветния квартал. Пред Радул маскираните полицаи

показали заповед

за обиск

от специализираната прокуратура. Шванца отсъствал, но там бил 9-годишният му син, който дядото прибрал в една от стаите по време на полицейския тараш. Според наши източници при акцията си вчера полицаите проверявали имотите на лица, за които има данни, че са замесени в разпространяването на наркотици. По техни сведения къщата на Радул е обискирана заради оперативни сигнали, че Шванца ръководи организирана престъпна група за

разпространение на кока

заедно с баща си. Радул пък е известен във Варна като собственик на една от най-големите дискотеки на Златни пясъци „Бонкърс”. Два буса с маскирани са се изсипали и пред блок 11 във варненския квартал „Владиславово”, тарашили са и в дома на Иван Боксьора, претърсени са и други адреси според свидетелства на съседи. „Текат полицейски проверки из целия град”, потвърдиха от пресцентъра на варненската полиция, но не коментираха причините. Полицейска операция се провежда на различни адреси. Временно е изграден контролно-пропускателен пункт в началото на Аспарухов мост в посока Бургас. Има пост на жандармерията и на пътя за Виница, заяви Ивана Милева от ОД на МВР – Варна.

Късно вчера станаха известни имената на двама от задържаните при акцията - Красимир Бояджиев от „Младост” и Юлиян Кръстев-Главичката от „Владиславово”.

Свързват ги с поръчкови убийства

Варненци свързват вчерашната акция с полицейската операция през януари, когато във Варна тарашиха дома на Радослав Калчев, известен като Черния Роди, във връзка с двойното убийство на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия, разстреляни на 8 януари в квартал „Витоша” в столицата. Тогава двудневната полицейска блокада във Варна напълни районните управления с криминален контингент. В резултат на спецакцията в ареста бяха вкарани Вальо Гимнастика, Веско Щангата, Илко Джуджето, Николай Мазния и Ники Шванца. След разпит по-късно Шванца бе пуснат и сега е на свобода. Още тогава се заговори, че покрай убийството са задържани и хора, свързани с наркотрафика и разпространението на дрога.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.