Адв. Марковски с коментар за случая с фаталния инцидент с момчето и шахтата!

https://crimes.bg/analizi/adv-markovski-s-komentar-za-sluchaya-s-fatalniya-incident-s-momcheto-i-shahtata/40626 Crimes.bg
Адв. Марковски с коментар за случая с фаталния инцидент с момчето и шахтата!

Подобно престъпление не се доказва не лесно, това е изключително трудно. Стана ясно, че институците не искат да поемат отговорност, че си прехвърлят топката.

Това коментира в сутрешния блок "Денят започва" адвокат Димитър Марковски по повод фаталния инцидент, при който момче загина след токов удар в центъра на София. Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове.

Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, смята адвокат Марковски. Той обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност.

Малко хора имат достъп до тези шахти с проводници, в края на краищата, тези съоръжения са част от електропреносната мрежа в града ни, която е част от мрежата на енергодружество. В хода на досъдебното производство ще се изясни кой е допуснал този кабел да стои в тази шахта.

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, категоричен е адвокатът. За такова престъпление може да се получи ефективно наказание в размер на 4-5-6 години, допълни Марковски.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.