Вежди Рашидов показа великолепната си колекция от картини

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vezhdi-rashidov-pokaza-velikolepnata-si-kolekciya-ot-kartini/27205 Crimes.bg
Вежди Рашидов показа великолепната си колекция от картини

Изложба с живопис, колекция на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, бе открита в Арт Галерия Вежди в София. Картините са от 17-и, 18-и и 19-и век.


Да се насладят на експозицията дойдоха президента Георги Първанов и бившият министър на спорта Красен Кралев.


Тук гледаме една първокласна живопис. Хубаво е хората, вместо да ходят до Париж, и тук да гледат класиката на Европа", обясни политикът-творец.


Председателят на Народното събрание заяви, че си е подарил тази хубава изложба за рождения ден. Скулпторът е събирал картините цели 55 години. "Всичко мина през реставрации, рамкиране и се радвам, че дадохме на стари неща втори живот", допълни той.


Вежди Рашидов посочи, че винаги е седял леко настрани с колекцията си, защото е събирал изкуство за свое удоволствие. "За първи път я показвам, защото хубаво е да се види освен моята чувствителност като творец, и моята страст като същия този творец", обясни председателят на Народното събрание.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.