Слави Трифонов ще плати скъпо заради обидното парче за Лена Бориславова

Съдът запорира фирма на Дългия заради обидното парче за Лена Бориславова

https://crimes.bg/vodeshha-tema/slavi-trifonov-shte-plati-skapo-zaradi-obidnoto-parche-za-lena-borislavova/54033 Crimes.bg
Слави Трифонов ще плати скъпо заради обидното парче за Лена Бориславова

Съдът запорира фирма на Дългия заради обидното парче за Лена Бориславова

Стойността на войната между Слави Трифонов и Лена Бориславова продължава да расте с всеки изминал ден.

 

Само преди няколко дни съдът наложи запор на фирма на Дългия заради заведено дело от бившата правителствена говорителка срещу лидера на ИТН на стойност 40 хил. лв. по искане на Бориславова Софийският градски съд е наложил запор за 40 бона на сметки на фирмата на Трифонов „Седем осми“, а мотивът е парчето „Песен за Лена“, взривило общественото мнение.

 

Обезпечителните мерки са наложени по гражданското дело за вреди, които бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

 

Поводът за делото е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

 

Когато заведе делото срещу "Седем-осми", Бориславова се закани, че "след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки". Все още няма информация за други внесени искове.

 

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ - втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов. 

Междувременно заради "Песен за Лена" срещу "Седем-осми" АД беше образувано и производство за дискриминация. Жалбата пред Комисията за защита от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова, която в момента е кандидат за депутат. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.