Скандал! Плевенската люспа от “Мутри, вън” Юлиян Ненчев заборчал към крупен аграрен бос, обещава му обществени поръчки като влезе във властта

Бащата на проваления протестър се пропил от мъка, с 300 зора му връща борчовете

https://crimes.bg/vodeshha-tema/skandal-plevenskata-lyuspa-ot-mutri-van-yuliyan-nenchev-zaborchal-kam-krupen-agraren-bos-obeshtava-mu-obshtestveni-porachki-kato-vleze-vav-vlastta-3/144342 Crimes.bg
Скандал! Плевенската люспа от “Мутри, вън” Юлиян Ненчев заборчал към крупен аграрен бос, обещава му обществени поръчки като влезе във властта

Бащата на проваления протестър се пропил от мъка, с 300 зора му връща борчовете

Макар да не е кандидат за депутат и опцията му да гледа следващия парламент е само по телевизора, плевенската люспа от някогашните “Мутри, вън!” Юлиян Ненчев вече е започнал да раздава обещания за постове и обществени поръчки в родния си град, сигнализира наш читател, запознат с делата на проваления политик.

 

Въпреки колебливата социология и спорната роля на самия Ненчев в партийните процеси, неотдавна той провел среща с голям плевенски бизнесмен, чиито интереси са съсредоточени в аграрния сектор и му обещал тлъста обществена поръчка, свързана, забележете с Държавния резерв. Това обаче не станало безплатно. Голото обещание струвало на земеделския баровец шест цифрена сума, оформена като заем към Юлиян Ненчев.

 

Ако вярваме на източниците си, финансовият трансфер се е състоял преди няколко години под предлог, че Ненчев ще съдейства пред ключов служител в ДФЗ. Реална помощ обаче не е била оказана, т.к. плевенчанинът освен за люспа, бил приеман и за “плюмка” по столичните учреждения.

Така започнали дертовете му със заемодателя, който нямал слава на човек, който си хвърля парите на вятъра. Бизнесменът  започнал да си търси обратно сумата, а Юлиян Ненчев нямало как да му я върне, защото освен кръгла нула като политик, той бил същия и в частния си живот. “Ни ферма, ни фирма”, както пееха навремето клуб НЛО. Ненчев инвестирал парите в нескопосно начинание , чиято дейност е да промотира и продава фалшиви парфюми . Но фалитът бързо го застигнал , поради глупавия и алчен бизнес план който изготвил .

 

С непосилната задача да връща огромния кредит, който според източниците ни се оценявал на над 300 хил. лв., се заел възрастния баща на неуспелия отломък от “Мутри, вън” - инж. Милчо Ненчев. Той имал скромен бизнес и авантюрата на синковеца допълнително го тласнала към дъното. Ако вярваме на плевенчани, достолепният джентълмен все по-често посягал към чашката и със зор вадел от фирмената каса по 3-4 хил. лв. на месец за да погасява борча. Гледката на алкохолизирания възрастен мъж била повече от тягостна за съгражданите му, които от своя страна недоумявали къде Юлиян е дянал взетите на заем пачки. Естествено, в града тръгнали слухове за пристрастеност към хазарт и забранени вещества, както и за погасяване на стари задължения, като калпавия бизнес с фалшиви парфюми .

 

Въпреки публичния резил, нищо в поведението на Ненчев не подсказвало, че той изпитва неудобство. Макар да няма никакво участие в партийни листи, той обикалял Плевен така, все едно е водач или минимум е сред номинациите за “равно отдалечен” бъдещ премиер. В присъщия си ахмашки стил той обяснявал на висок глас колко гласове бил предплатил и размахвал халваджийски тефтери със списъци на бъдещи гласоподаватели.

 

Онова, което не дава мира на съгражданите му е защо отговорните институции в лицето на НАП и МВР не го поканят поне на “оперативно кафе” в сградите си за да изяснят доколко приказките му са плод на болни фантазии и дали пък няма частица истина в хвалбите, че е станал част от изборната търговия.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.