Решетки! Тайнственият Селим е новият любимец на началника на затвора в Казичене Замфир Драганов

Опасният рецидивист бил изведен незаконно да бачка на обект извън общежитието

https://crimes.bg/vodeshha-tema/reshetki-taynstveniyat-selim-e-noviyat-lyubimec-na-nachalnika-na-zatvora-v-kazichene-zamfir-draganov-3/122925 Crimes.bg
Решетки! Тайнственият Селим е новият любимец на началника на затвора в Казичене Замфир Драганов

Опасният рецидивист бил изведен незаконно да бачка на обект извън общежитието

Шефът на затворническото общежитие в Казичене Замфир Драганов си има нов любимец сред лишените от свобода. Това е опасният престъпник и рецидивист Селим Юсуф Мюмюн. Напереният бг-турчин буквално водел за носа началника на затвора и се бил издигнал до негласен “кмет” зад решетките. Със закрилата на Драганов местенето му в Стара Загора, от където е родом, било осуетено.

 

Нещо повече - въпреки страховитото си досие и явната опасност да избяга и извърши нови кървави престъпления, той редовно бил извеждан извън дебелите стени за да бачка на строителен обект, в абсолютен разрез с правилниците и наредбите в местата за лишаване от свобода. Вътре зад решетките Селим бил истински бей - ползвал безпроблемно телефон, имал плазма в килията, носели му се деликатеси отвън и поне два пъти в седмицата си поръчвал гурме вечери. Вместо да лежи на твърдата койка в килията, той често замезвал и пушел скъп тютюн в кабинета на Драганов, не било рядкост и да се напие, а после да буйства и да се бие с останалите си колеги по съдба.

 

С какво и как старозагорският затворник е влязъл под кожата на шефа си, историята мълчи. Факт е обаче, че противозаконната мъжка дружба не само рушил порядките и подривал морала в Казичене, но и е реална заплаха за сигурността на хората.

 

За всичко това алармираха на редакционната ни поща граждани, запознати със ставащото зад дебелите стени на общежитието. Предаваме думите им с минимални граматически корекции, запазвайки автентичния изказ на подателите:

 

“Селим Юсуф Мюмюн е затворник много добре толериран от администрацията на Затворническото общежитие в Казичене. През януари 2023 той трябваше да бъде преместен в Затворническото общежитие в град Стара Загора. В тази област е и постоянният му адрес по местоживеене. Топлите му отношения с началника на Затворническото общежитие в Казичене г-н Замфир Драганов му помогнаха да не бъде преместен в старозагорското общежитие и съответно назначен на платена работа с постоянен договор. След не повече от два месеца по-късно, въпреки че оценката на риска от рисковите точки, която има и не му позволяваха (бел.ред.: да работи извън затвора) беше изведен на външен обект да работи с временен договор. Така към днешна дата има два действащи договора. Абсурдно е и това, че през месец август му беше заличено с награда предсрочно дисциплинарното му наказание, въпреки че администрацията на Затворническото общежитие в Казичене няма тази практика”.

 

Потресени от самоуправството на шефа в затворническото общежитие в Казичене Замфир Драганов, редакцията се обръща към министъра на правосъдието и ресорния заместник-министър с настояване да се извърши незабавна проверка до изясняване на всички факти и обстоятелства, изложени в настоящия материал. Използваме случая да предупредим всички граждани и фирми, ползващи труда на затворници, че лицето Селим Юсуф Мюмюн е особено опасен за обществото и появата му извън решетките може да заплаши здравето, собствеността и дори живота им.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.