Нови скандални разкрития за собственика на катастрофиралия на АМ Тракия сръбски автобус

https://crimes.bg/vodeshha-tema/novi-skandalni-razkritiya-za-sobstvenika-na-katastrofiraliya-na-am-trakiya-srabski-avtobus/28030 Crimes.bg
Нови скандални разкрития за собственика на катастрофиралия на АМ Тракия сръбски автобус

Нова порция скандални разкрития изплуваха за собственика на сръбския автобус, който катастрофира преди дни на АМ Тракия.


Оказва се, че има издадени над 100 акта за различни нарушения, но всички те са сериозни.

Наемателят на автобуса пък е с регистрирани четири тежки нарушения, отбелязва Нова тв.


При направената проверка на собственика и наемателя, който е с лиценз за транспортиране на пътници от Вътрешното министерство на Сърбия, са били открити общо 103 нарушения. Сред тях са нарушения при тахографа, нарушения, свързани с работното време и други.


Стойността на всички глоби, които до момента са били налагани на собственика е 3.5 млн. динара.

При проверката е установено, че срещу него има образувано досъдебно производство и за нарушения по Закона за безопасност на движение по пътищата.

Общата стойност на глобите на наемателя е 242 хиляди динара.


Припомняме, че сръбският автобус, който превозваше деца и възрастни хора след почивка на родното Черноморие катастрофира тежко на АМ Тракия на 14 август. Катастрофата се случи в района на Стара Загора.


Шофьорът, който е на 40 години бе обвинен заради това, че е причинил катастрофата поради разсейване по време на движение. Като по чудо тежкият инцидент се размина без жертви. Сред ранените бяха двама възрастни и 12 деца на възраст между 6 и 16 години.


Днес двете деца, които пострадаха най-тежко бяха транспортирани в Сърбия с два хеликоптера.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.