Наглостта на Баневи премина всички граници

Нереално високи цени отблъскват купувачите на търгове

https://crimes.bg/vodeshha-tema/naglostta-na-banevi-premina-vsichki-granici/44037 Crimes.bg
Наглостта на Баневи премина всички граници

Нереално високи цени отблъскват купувачите на търгове

След като осъди България в Страсбург още преди делото срещу тях да е приключило в София, скандалното семейство Евгения и Николай Баневи, са напът да опазят имотите си непокътнати.

Едва ли това ще е огромна изненада за някого, имайки предвид нивото на правосъдие у нас.

 

Забелязва се обаче интересен детайл около имотите на олигарха – вещото лице инж. Кичка Кателиева, която е електроинженер и лицензиран оценител на имоти и предприятия, дава нереално високи цени като по този начин на практика блокира продажбите.  

 

Така например за резиденцията на Баневи в „Бояна“, извадена за продан преди 2-3 години, инженерката дава тройно по-висока цена в сравнение с другите двама оценители. Изчислената накрая средна сума, посочена от трите вещи лица отблъсква успешно евентуалните купувачи.

През 2019 г. имотът бе предложен на цена от 5.8 млн. лв. като в тази сума влиза само постройката, без мебелировката и земята под нея, както и без двора, който е 11, 5 дка. Както сами се досещате, желаещи няма.

 

Същото се повтаря и с къмпинг „Каваци“, където отново като оценител е посочена инж. Кичка Кателиева. В експертизата си тя посочва, че в мястото имало 400 тополи, което разбира се не е вярно. Така докато колегите й оценяват къмпинга на 2 млн. лв., тя го оценява на 7 млн. лв., без ДДС. 

 

През миналата година ЧСИ пак бе извадил къмпинг „Каваци“ за продан заради натрупаните от Баневи задължения към кметството в Созопол. В крайна сметка той отново не бе продаден.

Къмпингът е обявен за пръв път за продан през далечната 2010 г. като тогава имотът е оценен на малко под 500 000 лв.

 

Преди време Баневи дори заплашиха, че ще съдят страната в Страсбург заради „престъпно бездействие“ по казуса „Каваци“. Интересно обаче кой проявява престъпно бездействие, имайки предвид факта, че в силните си години Банев приватизира редица апетитни обекти. Взима ги всички заедно и макар да трябва да плати за тях 700 000 долара, той дава едва 70 хил. долара с обещанието, че ще внесе остатъка от сумата по-късно. Както сами се досещате парите не са довнесени до ден днешен, а в същото време Баневи не са плащали данъци за тези имоти с години. Те дори не са забили един пирон.

 

За сметка на това пък претенциите им, че са собственици на това място са огромни. Разбира се олигархът отдавна е разпродал приватизираните от него ресторанти на бившия Балкантурист в Созопол, получени покрай „Хелио Тур С“. Няма данни и за тях да е бил грижовен стопанин.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.