Мистерията кемтрейлс се оказа...

https://crimes.bg/vodeshha-tema/misteriyata-kemtreyls-se-okaza/27505 Crimes.bg
Мистерията кемтрейлс се оказа...

През последните няколко дни социалните мрежи бяха взривени от рязка вълна от публикации за т.нар. кемтрейлс в небесата ни.


Редица потребители публикуваха снимки на кондензационни следи от самолети, придружени с текстове, които варираха от невинно задаване на въпроси защо небето изглежда така до категорични констатации, че това са целенасочени пръскания с различни вещества, сред които коронавирус, бактерии, химически елементи и химически съединения с цел да влошат здравословното ни състояние.


Оказва се, че никак не са малко хората, които вярват в конспирации как следите, оставяни от самолети всъщност са част от пъклен заговор за бавното ни и мъчително унищожаване.

„Виждате новия вариант на коронавируса. Изчакаха изборите и започнаха да го разпространяват. Виждам, че все още има "умьници", който не вярват, че ни пръскат като че ли сме мишки... Споделете снимки на небето над населените места, където живеете, моля! Бъдете осъзнати и здрави!“, бе само една от стотиците публикации, в конкретния случай от профила на потребителя Таня Георгиева.


Голяма част от вярващите в пагубния замисъл на кемтрейлс пък не се осмеляваха на свои публикации, но коментираха под всяка такава и оборваха опитващите се да обяснят, че в явлението няма нищо опасно.


Българинът Марио Бакалов е единственият български пилот, работещ за „Луфтханза“. Той потвърди, че всъщност кемтрейлс е съвсем нормално физично явление. Кемтрейлс представлява изкуствени продълговати и продължителни облаци, състоящи се от кондензирана и след това замръзнала водна пара и остатъците от изгорял керосин.


Един от най-важните фактори за образуването на тези следи е температурата на въздуха и неговата влажност, отбелязва Бакалов. Той пояснява, че тя трябва да е под минус 40 градуса. Такива условия има над 8-километрова височина, където обикновено летят пътническите самолети.


Оказва се, че двигателите на самолетите бълват сериозно количество въглероден диоксид и фини прахови частици. Тази комбинация при срещата си с ледения въздух на 10 000 метра височина кондензира под формата на малки ледени кристалчета с бяла разцветка.

Няма магия, няма конспирация, няма пъклени планове, категорични са не само пилоти, а и специалисти.

Непостоянната природа на тези следи се дължи на вариациите на влажност и температура в различни участъци от атмосферата, през които самолетите преминават.


Освен около всичко останало, специалистите се обединяват около едно – всички, вярващи, че тези следи са някаква конспирация, се нуждаят от психична помощ.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.