Какво готвят в ПП/ДБ: "Ще излъжем ГЕРБ да гласуват Закона и да разкараме Гешев. После с наш главен прокурор ще бием шута на Мутрата..." (ТАЕН ЧАТ)

Скрийншот на вътрешен чат показва плановете на ПП/ДБ

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kakvo-gotvyat-v-ppdb-shte-izlazhem-gerb-da-glasuvat-zakona-i-da-razkarame-geshev-posle-s-nash-glaven-prokuror-shte-biem-shuta-na-mutrata-taen-chat/94640 Crimes.bg
Какво готвят в ПП/ДБ: "Ще излъжем ГЕРБ да гласуват Закона и да разкараме Гешев. После с наш главен прокурор ще бием шута на Мутрата..." (ТАЕН ЧАТ)

Скрийншот на вътрешен чат показва плановете на ПП/ДБ

От поверителни вътрешни чатове на ПП продължават да излизат реалните планове на новата- стара коалиция за тръбената реформа в съдебната система и коалирането с ГЕРБ.

Част от вътрешна кореспонденция бе разпространена в медиите:

В чата се вижда, че обсъждат да „прилъжат“ ГЕРБ само за гласовете на депутатите им, след което да махнат Гешев, а после искат да  назначат „техен“ главен прокурор.

Скрийншотът е на Milena Georgieva, участник в тайната дискусия. Реално постът е показва една публична тайна – че ПП-ДБ „ухажват“ ГЕРБ, но не по друга причина, а защото са им необходими гласовете на първа политическа сила, за да успеят да прокарат закона „Крум Зарков“. Специалисти в юридическите науки го определят, като противоконституционен, а целта му е да намали пълномощията на главния прокурор, а в случая конкретно на Иван Гешев.

Ясно, че крайната цел е да бъде свален Иван Гешев, а на негово място да бъде поставен приближен до ДБ, от който после ще се очаква да се саморазправи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това поставя много въпроси в обществото насочени към партийната формация, но към момента няма отговори и официален коментар по случая.

А само преди ден се проведе първата официална лидерска среща между първите на парламентарните избори ГЕРБ-СДС и вторите по резултат ПП-ДБ за обсъждане на кабинет.

Източник: pik.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.