Искри в управлението заради „Страйкърите“: Борисов с остра забележка към Тагарев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/iskri-v-upravlenieto-zaradi-straykarite-borisov-s-ostra-zabelezhka-kam-tagarev/117951 Crimes.bg
Искри в управлението заради „Страйкърите“: Борисов с остра забележка към Тагарев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро скастри военния министър Тодор Тагарев след негово изявление в ефира на една от големите национални телевизии. Пред Би Ти Ви министърът на отбраната отправи апел към депутатите от парламента да дадат зелена светлина за купуването на бронетранспортьори „Страйкър“ преди вота за местна власт на 29 октомври. По думите му, ако това не се случи, страната ни ще изтърве сроковете.

 

Тези думи дадоха повод Борисов да отбележи, че всички действия, свързани с отбраната, са станали възможни благодарение на подписите на депутатите от ГЕРБ в паламента.

 

Бившият министър-председател посочи, че за „Стракърите“ има ясен график, според който процедурата трябва да приключи през декември. Борисов беше категоричен, че подобни изявления от страна на Тагарев „не му правят чест“.

 

Борисов коментира и думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков, според който лидерът на ГЕРБ трябвало да се гордее от факта, че подкрепя правителството.

 

 

Борисов заяви на шега, че гордостта му блика отвсякъде. И припомни, че в споразумението между партиите, които подкрепят правителството е записано, че след девет месеца на власт предстои ротация и вицепремиерът Мария Габриел поема поста министър-председател. Тогава ще бъдат оценени и министрите.

 

Борисов коментира още, че ако говоренията са в тона на Кирил Петков от вчера, партията мандатоносител може да усети какво е да управлява без подкрепа от ГЕРБ още днес.

 

 

Експремиерът допусна, че след ротацията може да има и министри от ДПС в кабинета, ако Движението разполага с хора, които се справят по-добре от настоящите.

 

А народният представител Христо Гаджев поясни, че има възможност проектът за машините да бъде завършен окончателно преди средата на декември, когато изтича и офертата. Той коментира, че цялата процедура може да приключи навреме, ако кабинетът е точно толкова ефективен колкото служебният.

 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък беше категоричен, че ако военният министър изисква някакви неща, е необходимо той да депозира оставката си веднага в парламента. По думите му Тагарев няма как да иска българския парламент да свърши точно определено действие. Единственото, което може да направи министърът, е да направи предложение, както е по законов ред, което да бъде разгледано в комисии и след това Народното събрание да реши дали да го приеме.

Източник: crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.