Ето защо дори ченгета и прокурори не проверяват кмета на Симитли – Апостол Апостолов

https://crimes.bg/vodeshha-tema/eto-zashto-dori-chengeta-i-prokurori-ne-proveryavat-kmeta-na-simitli-apostol-apostolov/27527 Crimes.bg
Ето защо дори ченгета и прокурори не проверяват кмета на Симитли – Апостол Апостолов

Скандалната истина за несменяемия кмет на Симитли Апостол Апостолов от ГЕРБ видя бял свят.


Оказва се, че градоначалникът разполага с пикантен се*с компромат срещу високопоставен полицейски шеф в Благоевград. В брутално домашно видео въпросният МВР шеф от областната дирекция се забавлявал с две атрактивни дами от Симитли.


За да не види бял свят въпросната извратена продукция, МВР шефът предпочитал да си затваря очите за това, което става в града на фамилията от СИК – Апостолови.


Поради тази причина нито ченгетата, нито прокурорите си дават зор през последните години да проверяват сигналите срещу него, включително и по време на последните избори.

Синът на кмета – Стефан Апостолов редовно поставя рекорди с огромния брой преференции, които го изстрелват от последното до първото място в листата.

И на последния вот кандидат-депутатът Стефчо е специално отбелязан от 7357 избиратели! Дори бившата хостеса от Варна Славена Точева, призната за ударничка в изборите, има 7306, тоест с 51 по-малко от него.


Тази електорална любов трудно може да бъде обяснена със здрав разум, още повече като се има предвид факта, че кметският наследник не блести нито с дар слово в парламента, нито е някакъв законотворец. По-скоро стана ясно, че има проблеми с гладкото четене на готов текст. Затова пък местните се смеят: „Защо му е да е грамотен, той ще става депутат, няма да става даскал!”.


А че има съмнения около преференциите му, тези дни разкри и вътрешният министър Иван Демерджиев. Той обясни, че кметът на Симитли „доста интензивно е действал, агитирал и притеснявал една от секциите в града и то секция, в която синът му е кандидат за депутат”. Екшънът се разиграл в с. Долно Осеново, където полицията общо взето само гледала безучастно и пазела да не се стигне до меле в секцията.


„Предприехме действия, за наше съжаление обаче това е един от случаите, в които прокуратурата показа, че крехкото доверие, което се изгради между двете институции, е в опасност, защото беше отказано да се образува досъдебно производство.

Нека прокуратурата подробно обясни мотивите си за това” – допълни още Демерждиев и хвърли вината върху друга институция.


Запознати обаче са категорични, че над Апостолов и сина му е разпънат не толкова прокурорски, колкото полицейски чадър. Прокуратурата в конкретния случай действа само като „помощен” инструмент на въпросния началник от МВР.

Апостол Апостолов – Поли управлява Симитли вече близо две десетилетия. Свързаният със СИК гербаджия е кмет още от 2003 г.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.