Ето кой е новият здравен министър! (подробности)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/eto-koy-e-noviyat-zdraven-ministar-podrobnosti/39147 Crimes.bg
Ето кой е новият здравен министър! (подробности)

Проф. Ангелов поема поста от министър Кирил Ананиев!

Новият здравен министър след спешните оставки днес, е шефът на УМБАЛ „Александровска” проф. Костадин Ангелов. Хирургът заема мястото на досегашния министър на здравеопазването Кирил Ананиев, който пък оглавява финансовото министерство.

Проф. Ангелов неколкократно е канен да поеме поста, но винаги досега е отказвал поканите. Усилията му бяха съсредоточени в това да работи за болницата си и да я превърне в здравно заведение на високо равнище.

Сега, когато той вече е министър, директор на болницата става неговият заместник проф. Димитър Буланов. Той е и един от лекарите от първа линия в битката с Ковид-19.

Важно е да отбележим, че проф. Костадин Ангелов е магистър по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт от Медицинския университет – София. Той обаче има и магистратура по финанси от УНСС.

Бившият вече шеф на "Александровска" е перфектен специалист е по хирургия, хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Кариерата му започва през 2004 г. в спешното отделение на Окръжна болница София (сега УМБАЛ „Св. Анна”). От 2006 г. е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска”.

Член е на управителния съвет на Асоциацията на университетските болници в България, на Академичния съвет и на Факултетния съвет на Медицинския факултет в МУ-София, където е преподавател.

До днес бе съветник в Комисията по здравеопазване към Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по хирургия към Министерство на здравеопазването. Владее английски и руски език, ползва работно френски език.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.